Καλοκαιρινοί έρωτες: Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

summercouple2Το καλοκαίρι είναι εδώ, η διάθεση χαλαρώνει, ο αυθορμητισμός αυξάνεται και θέλεις να κάνεις διακοπές. Ένα διάλειμμα από τον χειμώνα με το πρόγραμμα και τις συνήθειές του, μια αλλαγή, τα χρειάζεσαι, όπως και όλοι γύρω σου. Είναι αυτός και ο βασικός λόγος που το φλερτ τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως να σου φαίνεται και πιο έντονο, αφού όλοι είναι σε μία τέτοια διάθεση αυθόρμητη, παιχνιδιάρικη και ανανεωτική.

Το φλερτ γίνεται ραντεβού και το ραντεβού φέρνει συναντήσεις στην παραλία την επόμενη μέρα και τη νύχτα και αυτό συνεχίζεται – αν και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση και από τις δύο πλευρές. Τώρα, λοιπόν, είστε μαζί στην καθημερινότητα των διακοπών σας, δύο άγνωστοι μέχρι πριν λίγο. Χωρίς να το καταλάβετε, έχετε έρθει πιο κοντά συναισθηματικά ή/και σωματικά. Είναι, λοιπόν, ένας καλοκαιρινός έρωτας;

Είναι σίγουρα μία τυπική έναρξη ενός καλοκαιρινού έρωτα. Όμως, θέλεις μία σχέση; Μήπως θέλεις να περάσεις πιο ελεύθερα τον χρόνο σου; Ή μήπως δεν ξέρεις τι θέλεις; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τι συμβαίνει. Αλλά δυστυχώς, οι απαντήσεις δεν θα δώσουν και την ημερομηνία λήξης για αυτόν τον έρωτα. Παρακάτω θα βρεις τις παγίδες που πιθανά να ρίξεις τον εαυτό σου και να μην απολαύσεις αυτό τον έρωτα ούτε τη στιγμή που θα τον βρεις, αλλά και ούτε για όσο τον ζεις.

 

·         “Δεν είμαι πολύ ο εαυτός μου”

Όπως ανέφερα ήδη, την περίοδο του καλοκαιριού, έχουμε την ανάγκη και την τάση να αφήνουμε πίσω μας όσα κουβαλάμε όλο το χειμώνα. Πολλές φορές, μάλιστα, επιλέγεις το καλοκαίρι για να τονώσεις ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σου, που δεν χωράει με ευκολία τον υπόλοιπο χρόνο στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, ενώ είσαι συνήθως λιγότερο επικοινωνιακή και φλύαρη, σκέφτηκες για το καλοκαίρι φέτος να δοκιμάσεις να λες ό,τι σκέφτεσαι, να μιλάς περισσότερο σε γνωστούς και αγνώστους και γενικά να γίνεις πιο εκφραστική λεκτικά. Σ’ αυτά τα πλαίσια, νιώθεις άνετα και με το καινούργιο πρόσωπο, όμως, αν δεν ήταν έτσι και αν γνώριζες και τη δική του “κανονική” προσωπικότητα; Θα ήταν το ίδιο άραγε;

 

·         “Και αν δεν μιλήσουμε ξανά μόλις επιστρέψουμε στη ρουτίνα μας;”

Ναι, είναι πολύ πιθανό μετά από τις ημέρες αυτές να μην έχει στο μυαλό του να έρθετε ξανά σε επαφή και ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το θέλεις ούτε εσύ. Είναι μία εκδοχή για την εξέλιξη της γνωριμίας σας, όμως αυτό θα γίνει αφότου έχετε περάσει μαζί διάφορες στιγμές. Αν όσο είστε μαζί,  δεν έχετε υπάρξει ειλικρινείς μεταξύ σας για να πείτε τι θέλετε, τι ζητάτε, τι χρειάζεστε στη ζωή σας, είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο, ίσως, και να πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

 

·         “Τον θέλω περισσότερο από όσο με θέλει – και το αντίστροφο”

Εάν ένας από τους δύο είναι πιο εκφραστικός σχετικά με τα συναισθήματά του για τον άλλον, τότε ναι, θα σκεφτείς πως δεν υπάρχει ισορροπία και μία ασφάλεια που θα ήθελες για να νιώθεις πως είσαι σε μία σχέση. Είναι μία κατάσταση που μπορείς να συναντήσεις, ανεξαρτήτως εποχής. Αυτά που χρειάζεται να μην ξεχνάμε είναι πως α. δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο έκφρασης και γι’ αυτό δεν βοηθάει να σκεφτόμαστε πως ότι νιώθουμε το λέμε κιόλας και β. όσο πιο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας, τόσο ευκολότερο μας είναι να είμαστε ειλικρινείς και με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.

 

·         “Για να συζητήσω κάτι, θα πρέπει να χαλάσει και η καλή μας διάθεση, οπότε το αποφεύγω”

Για την ειλικρίνεια, στην οποία έγινε αναφορά πιο πάνω, χρειάζεται να υπάρξει μία συζήτηση που μάλλον θα φαντάζει πολύ τρομακτική στο μυαλό σου και σίγουρα θα είναι μακριά από αυτή τη χαλαρή και θετική διάθεση που έχουμε πει πως υπάρχει το καλοκαίρι. Οπότε, για να μην θυσιάσεις αυτές τις συνθήκες, προτιμάς να μην μιλάς για πιο “βαριά” θέματα, να μην έρθεις ή να μην φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση και τελικά να μην μάθεις ποτέ τι θέλει, τι αναζητά, τι έχει ανάγκη και να πηγαίνεις στα τυφλά – όπως φυσικά θα κάνει και η άλλη πλευρά, αν δεν έχει αυτές τις πληροφορίες.

 

Διαβάζοντας το κείμενο αυτό, είμαι σίγουρη πως σου πέρασαν από το μυαλό διάφορα σενάρια με πρωταγωνιστές …φιλιά, ποτά, αγκαλιές, σεξ, δάκρυα και απογοήτευση. Έφτιαξες στη σκέψη σου τον καλοκαιρινό σου έρωτα όπως θα τον ήθελες ή όπως θα φοβόσουν να γίνει. Αλλά, είναι όλα αυτά φανταστικά σενάρια που έρχονται από το μέλλον και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά, πίσω μάλλον να τα αφήσεις να σε περιορίσουν. Συνεπώς, κράτα για αυτό το καλοκαίρι την ερώτηση “τι θέλω για να περάσω καλά εκείνες τις ημέρες;” και αργότερα, με τις πρώτες γκρίνιες για την επιστροφή στη ρουτίνα, θα συζητήσουμε και τι θα θέλεις τότε.

summercouple1

Similar Posts