Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αγγελική Τζάνου

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Hertfordshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας στο πανεπιστήμιο του Nottingham. Τότε ξεκίνησε και η ενασχόλησή μου με την ψυχοθεραπεία. Έτσι, απέκτησα ειδίκευση στο μοντέλο της Γνωσιακής και Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, το Sex Therapy (θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών) και την  Θεραπεία Gestalt.

Με βάση τις προσωπικές μου αναζητήσεις και ενδιαφέροντα, ξεκίνησα να απασχολούμαι στον χώρο της ψυχικής υγείας ως σύμβουλος σε τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για ευπαθείς ομάδες όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και άτομα που βιώνουν μετατραυματικό στρες σε Αγγλία και Ελλάδα. Επίσης, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας και ζευγάρια με δυσκολίες στην σεξουαλική τους ζωή ήταν το επίκεντρο της εθελοντικής της εργασίας καθώς και της ερευνητικής μου εμπειρίας.

Εργάστηκα και εκπαιδεύτηκα στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, του Δρ. Θάνου Ασκητή. Παρείχα ατομική ψυχοθεραπεία και θεραπεία ζεύγους, με ειδίκευση στο Sex Therapy, και παράλληλα απασχολούμουν στην Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου.

Από το 2011 διατηρώ γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπου γίνονται ατομικές και ομαδικές θεραπείες και θεραπεία ζεύγους. Επίσης, διοργανώνω συχνά online αλλά και δια ζώσης ομαδικές συναντήσεις/meetings ειδικής θεματολογίας για όλους. Έχω ασχοληθεί ιδιατέρα με συναισθηματικές δυσκολίες, σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άνδρες και γυναίκες, προβλήματα σχέσεων, διαχείριση άγχους και φοβιών καθώς και ψυχικές δυσκολίες που οφείλονται σε προβλήματα υγείας.

Συμμετέχω σε ερευνητικές δραστηριότητες, διεξάγοντας μελέτες στο πεδίο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ερωτικές σχέσεις, την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και σχέση, την θεωρία δεσμού, την σκοτεινή τριάδα και τις διαταραχές προσωπικότητας. Έχω υπάρξει Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας στο Ελληνικό Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας “Ε.Κ.ΚΛΙ.ΨΥ”, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Υπηρεσίες Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ψυχολογία. Αρθρογραφώ από το 2010 σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.