Πως θα “πάει” η σχέση σας εκεί που θέλετε

Κοινοποίηστε:

Στην αρχή, βάζουμε τα καλά μας ρούχα, ξεκινάμε με ενθουσιασμό και έχουμε σαν καύσιμο τις καλύτερες των προθέσεων. Κάπου όμως η κατάσταση…στραβώνει. Για κάποιον λόγο, λες και ξεχνάμε τα αρχικά μας σχέδια, τα όνειρα μας και τις προσδοκίες μας και ξεκινάμε με καυγάδες, διαφωνίες, εγωισμούς και κόμπλεξ. Είναι συχνό να εντοπίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της σχέσης μας αλλά να μην μας είναι εύκολο και ευδιάκριτο το πως να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που είναι εύκολο να γίνουν προβληματικά, γιατί κάπως δεν τους δίνουμε την πραγματική τους σημασία. Ανακαλύψτε τις λύσεις και τους τρόπους για να φτιάξετε μία σχέση που θα είναι μία όμορφη και ασφαλής επαφή με τον σύντροφο που έχετε επιλέξει.

1+1=11

Κάθε σύντροφος θα φέρει την μοναδικότητα του. Η εξέλιξη τόσο της σχέσης όσο και του κάθε συντρόφου, έρχεται κυρίως μέσα από τις διαφορές των δύο. Αντί να χάνεις τον εαυτό σου στον άλλον λοιπόν, εντοπίστε όσα δεν ξέρεις για εσένα μέσα από όσα ξένα στοιχεία φέρει ο σύντροφος σου και αντίστοιχα, δώσε σε εκείνον τις απόψεις και τις συνήθειες σου σαν εναλλακτικές σε όσα τον δυσκολεύουν.

Ασφάλεια – Ειλικρίνεια – Εμπιστοσύνη

Οι βασικές ποιότητες που θα κάνουν την σχέση σου μία φωλιά για να δοκιμάσεις, να απολαύσεις, να κατανοήσεις, να προχωρήσεις, είναι το αίσθημα της διαφάνειας και της ασφάλειας σε δυνατά και αδύνατα σημεία σου. Νιώσε εμπιστοσύνη και άφησε τον εαυτό σου να δοκιμάζει, να συζητά και να προχωρά, έχοντας την υποστήριξη και του συντρόφου σου.

Ερωτήσεις και όχι υποθέσεις

Όσα περνούν από το μυαλό σου και σκοτεινιάζουν τις σκέψεις και την αίσθηση για τον εαυτό σου, τον σύντροφο σου και τη σχέση σας, κάνε τα ερωτήσεις και βρες τον δρόμο χωρίς ανασφάλεια. Αντί να βασανίζεις το μυαλό σου με καταστροφικά σενάρια και εικασίες, δώσε τους μία διάσταση συζήτησης με την διάθεση να μάθεις, να κατανοήσεις και να αμφισβητήσεις.

Γεγονότα ή συναισθήματα

Συχνά αυτά τα δύο μπλέκονται και καταλήγουμε να “αυτό το έκανε για να με πληγώσει γιατί είναι αδιάφορος” αντί να “όταν μεταφράζω αδιαφορία σε μία συμπεριφορά πληγώνομαι”. Πιο αναλυτικά, δώσε βάση και επέτρεψε να επηρεάζουν τις αποφάσεις και την διάθεση σου αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και όχι όσα φοβάσαι πως θα συμβούν και βιάζεσαι να επιβεβαιώσεις ή να αποφύγεις.

Επικοινωνία με σεβασμό, ενσυναίσθηση και αγάπη

Χωρίς επικριτικότητα και επιθέσεις, χρησιμοποίησε τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σου για να επικοινωνήσετε ουσιαστικά, χωρίς ανταγωνισμό. Άκου για να καταλάβεις και μίλησε για να συνεννοηθείς. Η επικοινωνία χωρίς περιστροφές και με σεβασμό προς τα αισθήματα και τις επιλογές του συντρόφου σου είναι μόνο για καλό. Τις περισσότερες φορές είναι αυτά που δεν λέγονται εκείνα που δημιουργούν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Όσο κι αν κάθε σχέση είναι μοναδική, όπως και κάθε σύντροφος που συναντάς, οι ανθρώπινες συναισθηματικές ανάγκες, σπάνια αποκλίνουν πολύ μεταξύ τους. Να θυμάσαι πως η σταθερότητα, η επικοινωνία, η έκφραση και η κοντινότητα είναι απαραίτητες για όλους μας και το να τα διεκδικείς αλλά και να τα προσφέρεις είναι ώριμο και ουσιαστικό.

Δημοσιευμένο άρθρο στο InStyle.gr

Κοινοποίηστε:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.