Σε τι διαφέρουν οι γυναίκες και οι άντρες στο σεξ;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές λειτουργίες σαν πρόσωπα λες και είναι από διαφορετικούς πλανήτες. Τι συμβαίνει, όμως, σχετικά με το σεξ; Αληθεύει αυτό;

Για να κάνουμε πιο συγκεκριμένες, λοιπόν, αυτές τις διαφορές, συγκεντρώσαμε στοιχεία από έρευνες και θεωρίες σχετικές με τη σεξουαλικότητα του ατόμου, η οποία έχει πάρει τα χαρακτηριστικά της από τη σχέση ανάμεσα σε βιολογία, ψυχολογία, τα κοινωνικά πρότυπα και φυσικά κουλτούρα. Παρακάτω παρουσιάζονται οι σπουδαιότερες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα:

Απόψεις

Οι γυναίκες είναι πολύ ντροπαλές, σχεδόν φοβικές, απέναντι στο σεξ ή πολύ προκλητικές και με έντονη σεξουαλικότητα στη συμπεριφορά τους. Αποφεύγουν το σεξ ή μειώνουν τον αριθμό των σεξουαλικών τους παρτενέρ ή από την άλλη, γίνονται κάποιες φορές πολύ πρόθυμες, άνετες και ανοιχτές. Οι ακραίες τους αυτές συμπεριφορές φαίνεται να μπερδεύουν τους άντρες που, με έντονη τη διάθεση εντυπωσιασμού, προσπαθούν να δείχνουν πάντα άνετοι και έμπειροι, με δυσκολία να παραδεχτούν και να συζητήσουν προβληματισμούς ή δυσκολίες τους. Από την άλλη, οι άντρες συνηθίζουν να αυξάνουν τον αριθμό των σεξουαλικών παρτενέρ τους και δηλώνουν πως μπορούν εύκολα να διαχωρίσουν το απλό σεξ από το συναίσθημα και γι’ αυτό είναι εύκολο να έχουν παράλληλες ή περιστασιακές σχέσεις.

Αυνανισμός

Ενώ παρατηρείται ότι τα κορίτσια δεν αυνανίζονται από την ηλικία που ξεκινούν τα αγόρια, ταυτόχρονα έχουμε καταλήξει πως τα τελευταία χρόνια και τα δύο φύλα κάνουν σεξ σε μικρή ηλικία (περίπου στα 12). Για τα κορίτσια, η σεξουαλική επαφή φέρνει τα πρώτα σεξουαλικά αγγίγματα από τον σύντροφό της, αφού είναι πολύ πιθανό να μην έχει αυνανιστεί ποτέ πριν το σεξ. Ο αυνανισμός για τους άντρες είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος και φαίνεται να υπάρχει για αρκετά χρόνια στη ζωή τους.

Πειραματισμοί

Και τα δύο φύλα φαίνεται να έχουν διάθεση πειραματισμού αλλά με εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Μία γυναίκα είναι πιθανόν να πειραματιστεί με τον σεξουαλικό της προσανατολισμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής της ζωής, αλλά ένας άντρας είναι πολύ δύσκολο να δοκιμάσει κάτι τέτοιο – ακόμη και για εκείνους που θεωρούνται πως έχουν ιδιαίτερα δραστήρια σεξουαλική ζωή. Όμως, το ενδιαφέρον του αντρικού πειραματισμού φαίνεται να περιλαμβάνει σεξουαλικά πιο ασυνήθιστες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, οι άντρες έχουν συχνότερα φετίχ, όπου δηλαδή, δίνουν μία σεξουαλική διάσταση σ’ ένα αντικείμενο, σε κάποιο πρόσωπο ή σε μία συγκεκριμένη κατάσταση –  που αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με τη σεξουαλική επαφή.

Διέγερση

Στο αντρικό σώμα η διέγερση είναι πιο γρήγορη αλλά και φανερή. Αντιθέτως, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και δεν είναι εμφανής η διέγερση των σεξουαλικών τους οργάνων. Επιπλέον, ένας άντρας χρειάζεται μερικές σκέψεις ή εικόνες σεξουαλικές για να διεγερθεί, ενώ μία γυναίκα χρειάζεται κάποια συναισθηματική κατάσταση, όπως είναι η εγγύτητα για παράδειγμα ή ερωτικά αγγίγματα.

Οργασμός
Οι γυναίκες είναι ικανές λόγω φυσιολογίας να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, ενώ οι άντρες μετά από κάθε μία εκσπερμάτιση έχουν ανάγκη την ανερέθιστη περίοδο, δηλαδή από ένα χρονικό διάστημα, το οποίο δεν είναι συγκεκριμένης διάρκειας, κατά το οποίο δεν υπάρχει διέγερση. Επίσης, λόγω του αυνανισμού που αναφέρθηκε περισσότερο, για τον άντρα ο οργασμός δεν είναι απαραίτητα συνδυασμένος με την επαφή και το συναίσθημα που υπάρχει ανάμεσα σε δύο συντρόφους, όπως ισχύει για τις γυναίκες. Η εξοικείωση με το σώμα τους μέσω του αυνανισμού, δίνει στους άντρες την ικανότητα να μην σκέφτονται το σεξ ως τον μοναδικό τρόπο για να έχουν έναν (ακόμη) οργασμό.

Πορνογραφικό υλικό

Ερωτικές εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο με τη σεξουαλική πράξη σε δράση, είναι το πορνογραφικό υλικό που θα διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία για μία γυναίκα, ετεροφυλόφιλη ή μη. Ενώ, το σώμα μίας γυναίκας για τους ετεροφυλόφιλους και αντίστοιχα ενός άντρα για τους ομοφυλόφιλος άντρες, είναι αρκετό για να τους προκαλέσει φαντασιώσεις και σεξουαλική διέγερση. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος της πορνογραφίας απευθύνεται, σχεδόν αποκλειστικά, στους άντρες.

Παρά τις διαφορές, κανένας ειδικός δεν θα ισχυριστεί πως οι άντρες και οι γυναίκες είναι από άλλους πλανήτες. Μπορεί αλλού να ταιριάζουν και αλλού να διαφέρουν έντονα, όμως οι μεγαλύτερες διαφορές δεν εντοπίζονται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, αλλά βρίσκονται μεταξύ των γυναικών! Στο τέλος της ημέρας, το σεξ, τα συναισθήματα και οι ανάγκες μας δεν χαρακτηρίζονται από το φύλο του καθένα μας αλλά από τη μοναδικότητά του.

Δημοσιευμένο άρθρο στο Joytv.gr

Similar Posts