Όταν η μαμά και ο μπαμπάς θέλουν να κάνουν σεξ


«Είστε πλέον γονείς, αλλά είστε ακόμη σύντροφοι»
, με αυτή τη φράση μπορεί εύκολα να εξοργιστείς όταν σκέφτεσαι όλες τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των παιδιών που θα κάνουν εσένα και το μπαμπά να μην μπορείτε να βρείτε χώρο, χρόνο και τρόπο για να είστε κάτι εκτός από γονείς. Και σίγουρα στις αρχές του νέου σας ρόλου όλα θα μοιάζουν βουνό, όμως κάποια στιγμή θα αναζητήσετε είτε ένας από εσάς είτε και οι δύο, τη σεξουαλική σας ζωή.

Η πραγματικότητα είναι πως ναι, η σεξουαλική σας ζωή θα είναι πλέον διαφορετική από ό,τι ήταν πριν την εγκυμοσύνη και τον ερχομό του κάθε παιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το σεξ δεν θα υπάρχει πια για σας.

Μ’ αυτούς τους τρόπους, έχει φανεί πως όλοι οι γονείς βρίσκουν τον τρόπο να φέρουν και πάλι το σεξ στην καθημερινότητά τους, όσο και όποτε νιώθουν πως το χρειάζονται.

Ραντεβού

Καθώς ο χρόνος δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί αυθόρμητα ή όποτε νιώθετε την ανάγκη, θα χρειαστεί να κανονίσετε ραντεβού. Ορίστε κάποια μέρα ή ώρα που θα μπορείτε και οι δύο και φροντίστε να προσέχει κάποιος άλλος το παιδί σας. Φαντάζομαι πως μπορεί να νιώθετε ενοχικά, ειδικά τις πρώτες φορές και να σκέφτεστε ότι παραμελείτε το παιδί, όμως χρειάζεται να φροντίσετε τον εαυτό σας ώστε να φροντίσετε κι εκείνον με τον καλύτερο τρόπο.

Ο καθένας κοιμάται στο κρεβάτι του

Με την ευκαιρία, θα μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας πως ο καθένας έχει δικό του δωμάτιο και δικό του κρεβάτι. Αυτό φυσικά ισχύει για παιδιά που δεν είναι λίγων μηνών. Το παιδικό δωμάτιο, λοιπόν, θα σας βοηθήσει τόσο να μάθετε το παιδί σας πως να είναι ανεξάρτητο και να μπορεί να κοιμάται μόνο του όσο και να μάθει πως είναι και για εκείνο όλο και πιο ωφέλιμο το να έχει τον προσωπικό του χώρο. Συνεπώς, την ώρα του ύπνου, στο κρεβάτι θα είστε μόνο εσείς οι δύο.

Οι πόρτες κλείνουν

Σε συνέχεια με το προηγούμενο και ως επόμενο βήμα, μπορείτε να μάθετε το παιδί να νιώθει ασφάλεια με την εικόνα μίας κλειστής πόρτας και να μην έχει την ανάγκη να την παραβιάζει χωρίς λόγο. Αφού μάθει να κοιμάται στο δωμάτιο του, στο δικό του κρεβάτι, μπορείτε να του πείτε ότι δεν είναι κάτι κακό ή ανησυχητικό όταν οι πόρτες από το υπνοδωμάτιο κλείνουν, καθώς ακόμη μπορεί να έρθει στους γονείς του αρκεί να χτυπά πρώτα την πόρτα. Έτσι, και θα μειωθούν οι πιθανότητες να έχετε κάποια άτυχη συνάντηση και επιπλέον, θα αναπτύξει σιγά σιγά και την αίσθηση της ιδιωτικότητας.

Η ώρα του ύπνου

Αποφασίστε την ώρα που θα πηγαίνει για ύπνο το παιδί σας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί να έχει ορισμένη ώρα ύπνου, καθώς θα το βοηθά να είναι σε ένα πρόγραμμα ώστε να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες καθώς επίσης έτσι θα μάθει την αξία των ορίων και πως χρειάζεται να έχει κάποιους περιορισμούς. Αναφορικά με τους γονείς, αυτό θα τους προσφέρει χρόνο για να περάσουν μαζί, χωρίς να ασχολούνται κυρίως με το παιδί. Θα μπορείτε, δηλαδή, από την ώρα του ύπνου και μετά να έχετε και εσείς τις δραστηριότητες από τις οποίες σας “περιορίζει” το παιδί!

Το σεξ… αλλιώς

Όπως ήδη έχω αναφέρει, το σεξ πλέον θα είναι διαφορετικό για σας καθώς δεν θα έχετε την άνεση ή/και την αντοχή που είχατε προτού γίνεται γονείς. Προσπαθείστε, λοιπόν, με ρεαλιστική ματιά, να επικοινωνήσετε την επιθυμία σας στο σύντροφό σας. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και μην μένετε σε όσα συνηθίζατε να κάνετε πριν τον ερχομό των παιδιών σας – εφόσον αυτά νιώθετε πως θα σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή θα χρειάζεται να τα κάνετε με πίεση και άγχος.

Από την μία λοιπόν, μαθαίνετε νέους κανόνες στο παιδί σας και από την άλλη, επαναπροσδιορίζετε τη σχέση σας και τη σεξουαλική σας έκφραση ώστε να μην νιώθετε ούτε καταπιεσμένοι, αλλά ούτε και αγχωμένοι. Συνεπώς, πρόκειται για μία φάση εξέλιξης για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Similar Posts