Πώς να μην τσακωθείς με τον σύντροφό σου μέσα στις γιορτές!


Την περίοδο των γιορτινών ημερών
, υπάρχουν παντού προειδοποιήσεις για να μην μείνεις χωρίς το ταίρι σου, καθώς είναι μια περίοδος στην οποία συναντάμε αρκετό στρες, εντάσεις και τσακωμούς, ακόμη και χωρισμό. Αν περιμένεις εντάσεις, τότε είναι αλήθεια πως θα δημιουργηθούν εντάσεις και για αυτό προτείνω να περιμένεις χαμόγελα, ξεκούραση, σεξ και όμορφες στιγμές τόσο όταν είστε οι δυο όσο και όταν είστε με συγγενείς και φίλους.

Πράγματι, τις ημέρες των Χριστουγέννων και εσύ και ο σύντροφός σου θα έχετε κάποιες ώρες και ημέρες λιγότερο πιεστικές με δουλειές και υποχρεώσεις και θα βρείτε χρόνο για εσάς. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι ανεξάρτητα από την ποσότητα αυτού του χρόνου σας, η μεγαλύτερη βαρύτητα πέφτει σε αυτή καθ’ αυτήν την επιθυμία σας να είστε μαζί. Δεν παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο αν πρόκειται για 2 μέρες στο σπίτι ή για μία 3ημερη εκδρομή, καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η όρεξη που έχεις για εκείνον και εκείνος για εσένα.

Τι να κάνεις για να σας μείνουν αξέχαστες αυτές οι γιορτές:

Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα. Έχοντας λιγότερη δουλειά, βρίσκουμε και την διάθεση να περιποιηθούμε περισσότερο τον εαυτό μας. Πέρασε λοιπόν χρόνο για να φροντίσεις και εσένα ενώ προσπαθείς να φροντίσεις τις ανάγκες εκείνου.

Οι οικογένειες και οι φίλοι. Θα διεκδικούν και εκείνοι την διαθεσιμότητά σου καθώς και εκείνου αλλά μπορείτε πάντα από κοινού να οργανώνεται να πάτε όπου χρειάζεται αλλά κυρίως όπου θέλετε. Σκέψου πόσα θέλεις να κάνεις μαζί του και πόσα θέλει και εκείνος. Συζητήστε αρχικά αυτά και μετά χωρέστε στο πρόγραμμα και όσα ‘πρέπει’ να γίνουν.

Μην θυσιάζεσαι αλλά συμβιβάσου. Απομάκρυνε από την σκέψη σου το μάντρα «Αφού θέλει, θα το κάνω, τι κι αν δεν έχω καθόλου όρεξη εγώ» και αντίκατέστησέ το με κάτι που να μην ρίχνει όλο το βάρος σε εκείνον και τις επιλογές του αλλά θα περιέχει και εσένα «Θα πάμε στο πάρτυ της δουλειάς του και μεθαύριο θα πάμε στην παράσταση που θέλω να παρακολουθήσω».

Συντονίστε την χριστουγεννιάτικη διάθεσή σας. Εκείνος θέλει να στολίσετε, εσύ όχι. Εσύ θέλεις να στείλετε κάρτες, εκείνος βαριέται. Θέλετε να πάτε για ψώνια αλλά δεν συμφωνείτε στο που και πότε. Χρησιμοποίησε λίγο περισσότερο υπομονή και επανέλαβε το τρικ του συμβιβασμού.

Να είσαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι η καλή διάθεση και όρεξη είναι δεδομένα τις γιορτές. Υπάρχει περίπτωση, τις ημέρες που θα χαλαρώσεις από τις υποχρεώσεις σου, να μην έχει όρεξη για πολλά πάρτυ και να προτιμάς λιγότερες εξόδους και περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης στο σπίτι μαζί του. Εκφράσου λοιπόν ειλικρινά και εξήγησέ του τις ανάγκες σου, χωρίς να περιμένεις να καταλάβει από μόνος τους, αλλά και χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου.

Ονειρέψου… ρεαλιστικά. Η αναμονή και ο ενθουσιασμός καθώς περιμένεις τις ημέρες αυτές μπορεί να σε παρασύρουν να σκέφτεσαι και να οργανώνεις βόλτες και επισκέψεις που καμιά φορά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Αφού σκεφτείς όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε αυτές τις γιορτές, με την βοήθεια του συντρόφου σου δες τι είναι τελικά πραγματοποιήσιμο από άποψη χρημάτων, χρόνου και διάθεσης.

Η σχέση σου, ακριβώς όπως και η πόλη αυτές τις ημέρες, φοράει τα καλά της και περιμένει όμορφες στιγμές γεμάτες από αγάπη, έρωτα και πάθος. Θυμίσου πως όσο φροντίζεις την σχέση σου και τον σύντροφό σου, άλλο τόσο προσοχή και περιποίηση θα λάβεις ως απάντηση.

Εύχομαι οι μέρες αυτές να γεμίσουν τις αποσκευές σου με χαρούμενες και αγαπημένες στιγμές που θα σε προετοιμάσουν να έχεις μία ακόμη πιο όμορφη και δημιουργική χρονιά για σένα και την σχέση σου.

Similar Posts