Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση: Οι μεγαλύτεροι φόβοι σας και η αλήθεια

Παρά όλα τα θετικά που προσφέρει μία σταθερή, μακροχρόνια σχέση, υπάρχουν κάποιες σκέψεις που έρχονται και σε αγχώνουν, σε κάνουν να θες να το ξανασκεφτείς. Η πιο συχνή σκέψη που σε κάνει να αμφιβάλλεις για την αξία μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι το σεξ. Πως θα κάνετε σεξ μετά από χρόνια; Πως θα γίνει να μην βαρεθείτε ο ένας τον άλλον; Θα καταφέρεις να έχεις σεξουαλική διάθεση για τον σύντροφό σου και εκείνος για σένα παρά την καθημερινότητα;

 

Αυτό που συμβαίνει τελικά, δεν είναι ποτέ το ίδιο βέβαια, αλλά σίγουρα μπορεί να εντοπιστεί στις ακόλουθες κατηγορίες αναφορικά με τις δυσκολίες αλλά και τις θετικές πλευρές του σεξ σε μία μακροχρόνια σχέση.

-Περιμένεις να γίνεται συνέχεια το ίδιο…

…και γι’ αυτό το λόγο, ίσως να το προκαλείς κιόλας. Δηλαδή, από το άγχος μην πέσετε μέσα στη ρουτίνα, αναλώνεσαι σ’ αυτό και μπορεί να γίνεται τροχοπέδη στις ανάγκες τις δικές σου και του συντρόφου σου. Η ρουτίνα φαίνεται να είναι μία τρομακτική συνθήκη για την καθημερινότητα, μέσα και έξω από μία σχέση. Έχοντας τη διάθεση να υπάρχει συνέχεια κάτι ενδιαφέρον, κάτι αναζωογονητικό στη ζωή σου, μπορεί να αγχώνεσαι και να μειώνεις τελικά τη δημιουργικότητά σου και την απόλαυση που περίμενες να βιώσεις. Επειδή φοβάσαι, για παράδειγμα, πως μπορεί να μην του αρέσουν τα εσώρουχά σου και γι’ αυτό να έχει λιγότερη σεξουαλική επιθυμία, αγοράζεις συνέχεια νέα και διαφορετικά εσώρουχα αλλά ξέρεις άραγε ποιο από όλα του άρεσε πραγματικά ή απλά μένεις με την αγωνία ‘αυτό λες να μην του αρέσει;’;

-Σταθερότητα

Ξεκινώντας από τους πρωταγωνιστές, δηλαδή εσάς, μέχρι και τον χώρο που κάνετε σεξ, υπάρχει μία σταθερότητα. Σε προλαβαίνω προτού σκεφτείς πάλι τη ρουτίνα, για να σου πω ότι ποιότητες όπως η εμπιστοσύνη και η σταθερή πρόοδος έχουν μεγάλη σημασία για τη συναισθηματική εξέλιξη της σχέσης σας. Πρόκειται για μία συνθήκη που μαθαίνει τόσο εσένα, όσο και τον σύντροφό σου, να παίρνετε τον χρόνο σας πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το σεξ, για να βλέπετε ο καθένας τον εαυτό του αλλά και τον σύντροφό του, χωρίς την πίεση και το άγχος της ταχύτητας και του άγνωστου. Όσο ενδιαφέρον κι αν προσφέρει το άγνωστο στην αρχή, η ουσία βρίσκεται στην εμπιστοσύνη που χτίζεις σιγά σιγά για να μπορείς να το γνωρίσεις, να μάθεις από αυτό και να απολαμβάνετε και οι δύο το σεξ.

-Οικειότητα

Με τον ίδιο τρόπο, και σα συνέχεια της σταθερότητας, η οικειότητα έρχεται στη σχέση σας και στο κρεβάτι σας για να σου αποδείξει ότι είναι σχεδόν απαραίτητη για κάθε σεξουαλική σας συνάντηση – αν θέλεις να είναι τόσο απολαυστική ώστε να σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη φορά. Με τη γνωριμία σου με το σώμα του συντρόφου σου, αυτά που του αρέσουν, αυτά που τον ερεθίζουν, όλα όσα θέλει να κάνει και ντρέπεται κάπως, θα βρεις μερικά μαγικά ‘κουμπιά’ που θα εξελίσσουν κάθε φορά το σεξ. Αντίστοιχα, θα μαθαίνει και εκείνος το δικό σου σώμα και τις δικές σου ερωτικές επιθυμίες. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει και σε πληροφορίες που κρατούσε κρυφές το σώμα σου ακόμη κι από εσένα.

-Ανασφάλεια;

Τόσο αναφορικά με τη συναισθηματική σας κατάσταση όσο και για την εικόνα που έχει για το σώμα σου, καθώς είστε μαζί καιρό, πρόκειται για θέματα που έχουν ξεπεραστεί και για τους δυο σας. Αυτό είναι και σαν φυσικό αποτέλεσμα από τις παραπάνω συνθήκες. Έχοντας, λοιπόν, την άνεση που θες, μπορείς να μη φιλτράρεις διπλά και τριπλά όσα θέλεις να κάνεις στο σεξ με τον σύντροφό σου, αλλά κάθε σου φαντασίωση να τη βρίσκεις σαν λόγο να κάνετε κάτι που θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις τα σεξουαλικά σου θέλω – τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου.

Τα καλά νέα…

Πρόσφατα, ερευνητές αποκάλυψαν ότι εντοπίστηκε ο τρόπος ώστε να μην χάσετε τη σεξουαλική σας όρεξη και απόλαυση με τον σύντροφό σας, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί. Τα προκαταρκτικά και η συναισθηματική έκφραση κατά τη διάρκεια του σεξ (να λέτε για παράδειγμα, ΄σ’αγαπώ΄), είναι τα δύο στοιχεία που θα κάνουν το σεξ σας να μην φθίνει με τον χρόνο αλλά να γίνεται όλο και πιο ουσιαστικό, ολοκληρωτικό, απολαυστικό. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, για ακόμη μια φορά, η σημαντικότητα της συναισθηματικής εγγύτητας που θα φέρει και μία υγιή και όχι ρουτινιασμένη σεξουαλική ζωή.

bed-bsf-couple-kiss-kissing-favim-com-206424

Το ασφαλές περιβάλλον της σχέσης σας, είναι και ο χώρος που θα επιτρέψεις να εκφραστούν όλα όσα σκέφτεσαι και επιθυμείς. Μαζί με αυτό, θα μπορεί και ο σύντροφός σου με την σειρά του, να είναι πιο αυθόρμητος και ειλικρινής για τις φαντασιώσεις και τις ανάγκες του. Ο στόχος θα είναι μία ζωντανή, ζεστή και αληθινή σεξουαλική ζωή.

Άρθρο δημοσιευμένο στο JoyTv.gr