Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές αγάπης, ανταλλαγής δώρων, ευχών αλλά και στιγμών ξεκούρασης, διασκέδασης και χαράς. Η εορταστική ατμόσφαιρα μας παρακινεί να δώσουμε αγάπη και να γίνουμε πιο συναισθηματικοί και επικοινωνιακοί. Καθώς αυτές τις ημέρες παίρνεις και δίνεις πολλά δώρα, αναρωτιέμαι τι δώρο θα μπορούσες να πάρεις εσύ στον εαυτό σου. Τι χρειάζεται πραγματικά ο εαυτός σου για αυτά τα Χριστούγεννα – την γιορτή που σηματοδοτεί την αγάπη, την φροντίδα και την εξέλιξη;

Το κουτί του δώρου σου χρειάζεται να περιέχει:

 

Κατανόηση

Δεν ξέρεις γιατί το κάνεις αυτό ή δεν σου βγάζει νόημα η συμπεριφορά σου. Προτού όμως ξεκινήσεις να γίνεις αυστηρός κριτής και να ψάξεις με θυμό, άγχος και απογοήτευση για το μπάλωμα που θα διορθώσει το λάθος, προσπάθησε να καταλάβεις τι σε έκανε να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα. Ποιες ήταν οι σκέψεις και οι συνθήκες που σε έφεραν στην θέση που είσαι τώρα; Τι σκόπευες; Τι ήλπιζες να πετύχεις;

Υπομονή

Υπάρχουν στιγμές όπου είναι πρόθυμο το πνεύμα σου, όμως το σώμα σου αδυνατεί να το ακολουθήσει και να το ικανοποιήσει. Εκείνες τις φορές που θες πολύ να βγεις, όμως νιώθεις την κούραση των τελευταίων ημερών να σε βαραίνει και δυσκολεύεσαι να ετοιμαστείς. Σεβάσου την ανάγκη σου, άκουσε τι θέλει το σώμα σου και φρόντισέ το. Ενδέχεται το μαγείρεμα ενός καλού γεύματος και ένα χαλαρωτικό μπάνιο να σε κάνουν να νιώσεις πολύ καλύτερα από μία βόλτα με τους φίλους σου.

Φροντίδα

Όπως κάθε μηχανή, έτσι και εσύ, χρειάζεσαι απαραιτήτως φροντίδα και συντήρηση. Από το καλό φαγητό που θα φτιάξεις για να πάρεις μαζί σου στην δουλειά, μέχρι και την επίσκεψη στον γιατρό που αποφεύγεις και αναβάλεις από πέρυσι. Η αναγκαιότητα της φροντίδας του εαυτού προκύπτει από την άμεση ανάγκη που τον έχεις για να καταφέρεις όσα επιθυμείς και ονειρεύεσαι για σένα αλλά και για την συνύπαρξή σου με τους γύρω σου.

Αποδοχή

Όπως έχει τραγουδήσει και ο John Lennon “Let it be”. Η διαδικασία της αποδοχής, να δεχτείς ότι είναι αυτό που είναι, και μέχρι να το γνωρίσεις και να το δεις ως την μοναδική πραγματικότητα σου, δεν θα αλλάξει. Όσο αντιστέκεσαι και βιάζεσαι να διορθώσεις, να προλάβεις, να μεταφέρεις κάτι, χωρίς πρώτα να το δεχθείς, αυτό θα μένει ως ενόχληση και δεν θα μπορείς να το διαχειριστείς ποτέ πραγματικά. Δέξου ότι μπορεί να κάνεις μόνο 1 χιλιόμετρο τρέξιμο σήμερα και, χωρίς να πεις πόσο άχρηστη είσαι ή πόσο χαζή που δεν έκανες καλύτερο προγραμματισμό της ημέρας σου, τρέξε αυτό το χιλιόμετρο και απόλαυσέ το.

Ο εαυτός σου είναι ο πιο μόνιμος σύντροφός σου. Πρόκειται να είναι εκεί διαρκώς, για αυτό και χρειάζεται να έχει όλα όσα θα χρειάζεσαι για να έχεις μία όμορφη και ποιοτική καθημερινότητα. Είναι η ασπίδα απέναντι στις δυσκολίες της δουλειάς, των σχέσεων, της καθημερινότητας και είσαι ο υπεύθυνος για να την διακοσμείς, να την καθαρίζεις και να την συντηρείς για να λειτουργεί όσο πιο αποδοτικά γίνεται.

 

Δημοσιευμένο άρθρο στο Joytv.gr

Similar Posts