Photo by JD Mason on Unsplash

Τι να κάνετε εάν το σεξ στη σχέση σας δεν είναι πια όπως παλιά

Ανεξάρτητα από το στάδιο της σχέσης σας, αρχή-μέση- ή και τέλος, παρά τα σχέδια σας και τις προσδοκίες σας, ένα πρόβλημα φαίνεται να χρωματίζει την διάθεση και την επικοινωνία σας: το κακό σεξ. «Έχει αλλάξει το σεξ μας, το αποφεύγω κάποιες φορές αν μπορώ, είναι καλύτερα να μην κάνουμε».

Προβλήματα σωματικά ή επικοινωνιακά, που έχετε συζητήσει ή προσπαθείτε να κρύψετε, σας απομακρύνουν σεξουαλικά. Πιο συχνά οι λόγοι που το ευχάριστο σεξ μπορεί να καταντήσει φόβος, δυσφορία, ενόχληση για τον έναν ή και για τους δυο συντρόφους είναι πως δεν έχει διάθεση ένας από τους δυο, έχει εμφανιστεί πρόβλημα με την στύση/εκσπερμάτιση/οργασμό, κάτι άσχετο από σας μπαίνει ανάμεσα σας και κάνει το σεξ αγγαρεία.

Αλλάζει;

Όπως τα πάντα, έτσι και το σεξ, μπορεί να αλλάξει, φυσικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαρίσει ο κάθε σύντροφος αλλά και οι δύο μαζί την διαδρομή προς αυτό. Η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ σας και η πραγματική πρόθεση να επαναπροσδιοριστεί η σεξουαλική σας συνύπαρξη, είναι τα συστατικά για να διώξετε το κακό σεξ από την σχέση σας.

Συζήτηση

Μίλησε και άκουσε τον σύντροφο σου. Σίγουρα έχετε κάποιες βάσεις στο σεξ, αφού παλιότερα κάνατε απολαυστικό σεξ, αλλά φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι, να έχει χαθεί.  Με διάθεση εξερεύνησης και όχι επίκρισης, μοιραστείτε μεταξύ σας τις ανησυχίες σας και τις επιθυμίες σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ξεκινά πριν το σεξ, όμως εκεί εκφράζεται ευκολότερα καθώς είμαστε πιο ελεύθεροι και ειλικρινείς. Συνεπώς, με υπομονή και διάθεση επικοινωνίας, αναζητήστε την αρχή του νήματος. Καθώς το σεξ είναι επικοινωνία, όχι τόσο προφορική αλλά κυρίως σωματική, απαλύνετε μεταξύ σας, μην έχετε ένταση μυική και σκέψεις κρυφές, ώστε το σεξ σας να ακολουθήσει αντίστοιχα.

Σεξουαλική αγωγή

Παράλληλα με το να μάθετε σαν ζευγάρι τι έχει πάει στραβά και το σεξ χαλάει, χρειάζεται σίγουρα να δείτε και ο καθένας ξεχωριστά την δική του σεξουαλική εικόνα. Γνώρισε το σώμα σου και τις ανάγκες του, για να ξέρεις τι απολαμβάνεις στο σεξ και να το ζητάς και από τον σύντροφο σου. Αναζήτησε στις προσδοκίες σου αν υπάρχουν αυστηρά στάνταρ ή εξιδανικευμένες εικόνες λόγω κοινωνικών προτύπων και δοκίμασε να βρεις παραστάσεις που να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα σας και στις δικές σας επιθυμίες. Μην ξεχνάς, στην πραγματική ζωή το σεξ δεν είναι αψεγάδιαστο και δεν ολοκληρώνεται πάντα με έναν οργασμό ταυτόχρονο και διθυραμβικό.

Κατά την διάρκεια του σεξ

Αν όλον αυτόν τον καιρό, ένας από τους δύο ή και οι δύο, αποφεύγει να ζητήσει όσα φαντασιώνεται ή γίνεται αυστηρός/ειρωνικός/επικριτικός σχετικά με όσα επιθυμεί ο άλλος, τότε το πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται στο σεξ γιατί εκεί έχετε και πιο προβληματικές σκέψεις-πεποιθήσεις. Η ντροπή, ο θυμός, η αμηχανία, και ο φόβος μην γίνω ρεζίλι είναι  τα αισθήματα που συχνά γίνονται τα εμπόδια που κάνουν το σεξ σαν αγώνα μετ’ εμποδίων και αποτρέπουν τους συντρόφους από την απόλαυση, την ευχαρίστηση και το μοίρασμα της υγιούς σεξουαλικής ζωής. Σε συνέχεια με τα στοιχεία της συζήτησης που αναφέρθηκαν παραπάνω, στο σεξ προτιμήστε φράσεις όπως “Μου αρέσει όταν…”, “Θα ήθελα να…” και εμπιστεύσου την επικοινωνία που έχετε χτίσει αλλά και τον σεβασμό που έχει ο ένας στον άλλον σε αυτή την εύθραυστη συνθήκη.

Δημοσιευμένο άρθρο στο InStyle.gr

Similar Posts