3 λόγοι που μία γυναίκα θα προσποιηθεί έναν οργασμό

Κάποτε ήταν δεδομένο. Ο οργασμός ήταν περιττός.

Αρχικά επειδή δεν υπήρχε και λόγος για μία γυναίκα να απολαύσει την σεξουαλική επαφή με τον σύντροφο της – δεν είχε συνδεθεί ακόμα ο οργασμός με την γονιμότητα παρά μόνο σε θεωρίες- και εφόσον το σεξ είχε σαν στόχο την γονιμοποίηση, ο γυναικείος οργασμός δεν ήταν σημαντικός.

Έπειτα, φάνηκε να είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος προς τον οργασμό οπότε δεν θεωρούσαν πως άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία αυτή – εκτός βέβαια και αν υπήρχε σαν στόχος η γονιμοποίηση, όπου εκεί τα ζευγάρια συνήθιζαν να κάνουν το ‘καλό σεξ’ για να είναι πιο σίγουρη για το γόνιμο αποτέλεσμα.

Από κάποια στιγμή και μετά όμως, ξεκίνησαν κύματα αντιδράσεων, πως το σεξ δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση αλλά πρόκειται για μία δυαδική δραστηριότητα και για αυτό χρειάζεται να την απολαμβάνουν και οι άντρες αλλά και οι γυναίκες, ολοκληρώνοντας την κάθε επαφή με οργασμό.

Κάπου εκεί όμως, ξεκίνησε και ένα επιπλέον άγχος για να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος να φτάσει σε οργασμό μία γυναίκα. Μόνο που αυτό το έξτρα άγχος, φαίνεται να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς γέμισε άντρες και γυναίκες με ανησυχία και αυτή έγινε το εμπόδιο ανάμεσα στο σεξ και την απόλαυση.

Καταλήγουμε λοιπόν, πως το να προσποιηθεί μία γυναίκα πως φτάνει σε οργασμό θα έλυνε και το πρόβλημα, θα έδιωχνε και το άγχος του συντρόφου αλλά και την ανησυχία της πως δεν θα θέλουν στο τέλος να κάνουν σεξ.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε το πως μία απόλαυση μπορεί να μετατραπεί σε αγώνα δρόμου λοιπόν.

Οι 3 λόγοι που μία γυναίκα θα προσποιηθεί έναν οργασμό είναι οι εξής:

Να μην χάσει τον σύντροφο της

Υπάρχει η πεποίθηση πως αν δεν υπάρχει οργασμός από την γυναίκα, ο άντρας θα νιώσει ή πως κάτι δεν κάνει καλά και άρα δεν είναι καλός εραστής ή πως εκείνη δεν είναι κατάλληλη και κάτι λειτουργεί στραβά με εκείνη. Και στα δύο σενάρια υπάρχει ένα πρόβλημα του οποίου την ευθύνη παίρνει σιωπηλά η γυναίκα, στην προσπάθεια της να μην γίνει δυσάρεστη, ελαττωματική ή απωθητική για τον σύντροφο της. Ποιος όμως θέλει μία ψεύτικη σύντροφο μαζί του…;

Το σεξ είναι βαρετό

Παρά τις προσπάθειες, δεν φαίνεται οι δύο σύντροφοι να μπορούν να βρουν έναν κοινό τόπο σεξουαλικά και για να γίνει περισσότερο υποφερτό ο ένας αποφασίζει να κάνει λίγο πίσω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ένας είναι η γυναίκα που ελπίζει μέσα από έναν ψεύτικο οργασμό ή να τονώσει την σεξουαλική τους διάθεση με την ελπίδα να έρθουν πιο κοντά και να ταιριάξουν ή να συντομεύσει την διαδικασία που δεν της προκαλεί καμία συγκίνηση αλλά δεν θέλει και να την αρνηθεί για να μην αναδείξει ένα πρόβλημα.

Να ευχαριστηθεί ο σύντροφός της

Μία γενικευμένη παραδοχή στηρίζει ότι “Αν ο άντρας ευχαριστηθεί το σεξ, θα βρει και κίνητρο να προσπαθήσει να κάνει και την σύντροφο του να το ευχαριστηθεί”. Πρόκειται για μία αρκετά διαδεδομένη πραγματικότητα και πάνω της στηρίζεται και η λογική “Θα δείξω πως το απολαμβάνω και περνάω καλά, για να το ευχαριστηθεί ακόμη περισσότερο εκείνος και να έχω ελπίδα κάποια από τις επόμενες φορές να έχω κι εγώ οργασμό”. Το μυαλό, καθώς είναι μεγάλης σημασίας για το σεξ, θα καρφωθεί εμμονικά σε μία τέτοια σκέψη όμως και αυτό θα κάνει το σώμα πιο σφιγμένο άρα και τον ενδεχόμενο οργασμό πιο απομακρυσμένο.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, παρά την προσπάθεια, η οποία είναι πραγματικά μεγάλη αλλά και καταναγκαστική, αυτή η γυναίκα δεν απολαμβάνει το σεξ καθώς το έχει μεταφράσει σε διαγωνισμό. Μεγάλη η συζήτηση για τον φεμινισμός και την γυναικεία σεξουαλικότητα… Ο οργασμός καταλήγει να είναι ένα έπαθλο τόσο για τον σύντροφο όσο και για την σχέση και έτσι καταλαβαίνουμε πως η επικοινωνία στο ζευγάρι δεν είναι ειλικρινής και ουσιαστική, ενώ παράλληλα, πρόκειται για μία γυναίκα που δεν έχει υψηλή πίστη και σεβασμό προς τις προσωπικές της ανάγκες.

Θα βοηθήσει αν στο κέντρο της προσοχής μας τοποθετήσουμε ο καθένας την δική του απόλαυση και τον τρόπο να συνεργαστούμε για αυτό. Έτσι, το σεξ ακόμη και το σεξ θα είναι απολαυστικό αλλά και πραγματικό.

Δημοσιευμένο άρθρο στο InStyle.gr

Similar Posts