Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αλήθεια, πόσο απαραίτητα είναι τα προκαταρκτικά στο σεξ;

 Επειδή ακούς παντού για αυτά τα προκαταρκτικά, θέλω να ξεκινήσω πρώτα ορίζοντας την έννοια αυτή προς αποφυγή παρανοήσεων. Προκαταρκτικά, προκαταρκτικό παιχνίδι ή foreplay, είναι τα σεξουαλικά μηνύματα που στέλνουν μεταξύ τους οι σύντροφοι, με ή χωρίς φυσική επαφή, ως διαδικασία προετοιμασίας πριν το σεξ. Μπορεί να υπάρχει επαφή σωματική με χάδια και φιλιά, όμως το ίδιο σημαντικά είναι και τα ψυχολογικά προκαταρκτικά. Δηλαδή, το να δείχνετε την επιθυμία σας για εκείνον με λόγια, κινήσεις, ακόμη και τα ρούχα που έχετε επιλέξει. Δείχνοντας ο ένας στον άλλον την επιθυμία του, μοιραία θα αυξάνεται και η διέγερση, και αυτός είναι και ο βασικός στόχος των προκαταρκτικών – είναι αυτά που θα σας εξασφαλίσουν μία πιο ομαλή μεταφορά από την εγκεφαλική επιθυμία στην σωματικής της έκφρασης, αυτά που σκέφτεσαι δηλαδή θα μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις πιο εύκολα.
Όμως, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει, ποιος δεν θέλει, πότε και πως το προκαταρκτικό παιχνίδι. Ο μύθος θέλει την γυναίκα να το ψάχνει και τον άντρα να το βαριέται. Είναι όμως πραγματικά μύθος;Έρευνες προσπαθούν να απαντήσουν  στην ερώτηση αυτή και με διαφορά καταλήγουν πως η γυναίκα το έχει ανάγκη (ψυχολογικά αλλά και βιολογικά) και το επιθυμεί κρυφά ή το διεκδικεί με λάθος τρόπο και οι άντρες πιστεύουν πως είναι κάτι βαρετό αλλά με μία πολύ βασική λεπτομέρεια…Νομίζουν  πως η φάση των προκαταρκτικών δεν θα τους αρέσει, αλλά όταν αντιλαμβάνονται τη θετική επίδραση που αυτά έχουν στο σώμα τους και πιο συγκεκριμένα στην διέγερση και την στύση τους, ενθουσιάζονται και ξεκινούν να δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Εκεί συχνά υπάρχει μία παγίδα για εσένα, μην πιστέψεις πως σου κάνει χάρη και πως το κάνει για να μην γκρινιάζεις μετά αφού ‘ξέρεις’ πως οι άντρες δεν θέλουν τα προκαταρκτικά. Αντίθετα χρησιμοποίησε την καλή του διάθεση και την όρεξή του για να βρείτε και οι δύο μαζί τι σας αρέσει περισσότερο και πώς να το κάνετε ακόμη καλύτερο.
Είτε έχετε αποδεχθεί και οι δύο πως απολαμβάνετε τα προκαταρκτικά είτε δεν ξέρεις ακόμη ούτε κι εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις για να τον προ(σ)καλέσεις σεξουαλικά, διάβασε τις παρακάτω τέσσερις οδηγίες για επιτυχημένο foreplay.
1.       Δεν υπάρχει σωστή ώρα και σωστό μέρος
Κανείς δεν ορίζει πότε ‘πρέπει’ να ξεκινήσεις να στέλνεις σεξουαλικά σήματα σε εκείνον. Όπως και κανείς δεν λέει πως αν υπάρξει προκαταρκτικό παιχνίδι είναι απαραίτητο να ακολουθήσει αμέσως μετά σεξ. Θυμήσου, ο στόχος του foreplay είναι να επικοινωνήσεις την επιθυμία σου όταν και όποτε σε επισκέπτεται.
2.       Πες αυτό που θες
Όπως είπαμε, δεν υπάρχει μόνο σωματική προκαταρκτική φάση, για αυτό μπορείς με λόγια να δείξεις την σεξουαλική σου ενέργεια. Μοιράσου με τον σύντροφό σου τις φαντασιώσεις σου και αυτά που θα θες να δοκιμάσετε στο σεξ. Η επιθυμία σου και μόνο θα διεγείρει την φαντασία του και έτσι θα ακολουθήσει και το σώμα του.
3.       Πάρτε τον χρόνο σας
Δεν μπορώ να βρω άλλες λέξεις για να σου πω πόσο σημαντικό είναι να μην βιάζεστε! Όταν το σώμα και το μυαλό σου σου στέλνει μηνύματα για σεξ, έλεγξε πρώτα αν έχεις χρόνο και χώρο να σε ακούσεις και μετά κάνε το ίδιο και για εκείνον. Έτσι μόνο θα έχετε μηδενίσει κάθε άγχος και θα μπορείτε και οι δύο να στείλετε αλλά και να λάβετε τα σεξουαλικά σήματα των κορμιών σας και να αφιερωθείτε σε αυτά ανακαλύπτοντας τι σας αρέσει και πως.
4.       Δεν υπάρχουν μόνο τα γεννητικά όργανα
Καθώς τα προκαταρκτικά συνδέονται με το σεξ και όπου σεξ πολλοί –λανθασμένα- σκέφτονται απευθείας και την διείσδυση, άμεσος στόχος για χάδια γίνεται η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτό δεν θα λειτουργήσει πολύ βοηθητικά να ετοιμάσει όλο το σώμα για σεξ αλλά κυρίως αυτή την περιοχή, πράγμα που συχνά οδηγεί σε άγχος, δυσκολεύει τον δρόμο προς τον οργασμό ή δεν υπάρχει ποτέ οργασμός. Παιχνίδια με κάθε μέρος του σώματος, θα σας βοηθήσουν να έχετε και οι δύο μία κλιμάκωση που θα δώσει χρόνο και στα σώματά σας να εκφράσουν όσο έχετε ως σκέψεις.
Τα προκαταρκτικά είναι παιχνίδια και ως παιχνίδια έχουν σκοπό, εσύ και εκείνος, να περάσετε καλά και να μάθετε ο ένας το σώμα και τις επιθυμίες του άλλου καλύτερα. Δείτε το λοιπόν σαν παιχνίδι έκφρασης και ανακάλυψης και… καλή διασκέδαση!