Photo by Davids Kokainis on Unsplash

“Θα πιω να είμαι πιο cool”

“Έτυχε μία φορά, θα με προδώσει πάλι η στύση μου;”

“Εγώ πότε θα έχω οργασμό;”

“Μην τυχόν και ανάψουμε κανένα φως, με δει και ξενερώσει”

“Αν δεν κάνουμε σεξ τουλάχιστον 5 φορές απόψε, δεν θα θέλει να με ξαναδεί”

Σκέψεις και φόβοι, άγχος και εικασίες, που έχουν πάντα μία κοινή βάση: την καταστροφολογία και την υπεργενίκευση. Τα φουσκώνουμε στο μυαλό μας, ελπίζουμε πως έτσι θα προλάβουμε το χειρότερο, όμως οτιδήποτε λιγότερο κακό συμβεί δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε, πως να το απολαύσουμε, πως να το ζήσουμε. Το σεξ και το άγχος είναι αντίπαλοι και αυτό συμβαίνει γιατί και τα δύο ξεκινούν από τον εγκέφαλο και από εκεί αποστέλλονται εντολές στο σώμα για να προετοιμαστεί για…δράση. Μόνο που όταν υπάρχει το δίλημμα “σεξ ή στρες;”, ο εγκέφαλος μας θα προτιμήσει το στρες γιατί προτιμά τα δύσκολα.

Παρακάτω, συγκέντρωσα μερικές συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεξ ώστε να μειώσουν το άγχος και να αυξήσουν την απόλαυση της επαφής:

Πριν

Διάθεση

Αν υπάρχει ή όχι σεξουαλική διάθεση εξαρτάται από τον παρτενέρ, από την διάθεση σου όλη την υπόλοιπη ημέρα, από τις σκέψεις σου γύρω από το σεξ, από την αίσθηση που έχεις για τον εαυτό σου και για τόσα άλλα που μπορεί να φαίνονται άσχετα με το σεξ. Το σημαντικότερο όμως είναι να έχεις διάθεση να πλησιάσεις σωματικά ενώ παράλληλα θα χαλαρώνει και η σκέψη σου. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ θα βοηθήσει να χαλαρώσει λίγο τόσο το σώμα όσο και η σκέψη, όμως το όριο της χαλάρωσης που επιθυμείς δεν είναι πάντα εύκολο να το εντοπίσεις. Αν το υπερβείς, προβλήματα σε στύση και εκσπερμάτιση αλλά και στην συγκέντρωση κατά την διάρκεια του σεξ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν.

Επαφή

Η σωματική επαφή με τα αγγίγματα, τα χάδια και τα φιλιά, είναι η βασική διαδρομή που δεν γίνεται να παραλείψεις αν θέλεις να κάνεις σεξ. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζεις το σώμα του άλλου και εκείνος το δικό σου και κλιμακώνεται από ξένο σε οικείο, χωρίς να προκαλείς σοκ με μία κοντινότητα ξαφνική που μπορεί να σε ‘κλειδώσει’. Όπως μιλάτε για να γνωριστείτε καλύτερα και έτσι ενθουσιάζεστε και γοητεύεστε ο ένας από τον άλλον, έτσι και με το πλησίασμα θα μάθετε περισσότερο ο ένας από τον άλλον και θα θέλετε περισσότερο. Το μυστικό σε αυτό λοιπόν είναι η ύπαρξη της επαφής, καθώς επίσης και η κλιμάκωση της.

Κατά την διάρκεια

Αισθήσεις

Η χρήση των αισθήσεων είναι κυρίαρχης σημασίας στο σεξ. Να μυρίσεις το δέρμα του άλλου, να γευτείς τα φιλιά του, να αγγίξεις το σώμα του, να δεις τις εκφράσεις του, να ακούσεις τις επιθυμίες τους. Είναι αντανακλαστικές δράσεις που κάνεις αυτόματα, όμως σπάνια παρατηρείς και χάνεις τις στιγμές. Αν δώσεις βάση σε όλα αυτά, ένα ένα θα σου δίνουν και τις ‘οδηγίες’ για να απολαύσεις την στιγμή, να διαλέξεις τι σου αρέσει και τι όχι και να πεις και εσύ τα θέλω και τις σκέψεις σου. Με αυτόν τον τρόπο η παρουσία σου στο εδώ και τώρα θα είναι εξασφαλισμένη, αρκεί να παρατηρείς τις αισθήσεις σου.

Φαντασία

Σε συνέχεια με τις αισθήσεις, η φαντασία σου θα ενεργοποιηθεί ακόμη πιο ζωηρά και θα σου δώσει σενάρια, βασισμένα στα ήδη υπάρχοντα αλλά και νέα. Η φαντασία μας είναι πολύ χαρούμενη όταν τις προσφέρουν ερεθίσματα, για αυτό κατά την διάρκεια του σεξ προσπάθησε να επικεντρώνεσαι στις αισθήσεις και μέσα από την φαντασία σου θα βρίσκεις τα βήματα για τις επόμενες κινήσεις που θα σε απελευθερώσουν και θα σε κάνουν να απολαύσεις το σεξ ολοκληρωτικά.

Μετά

Χαλάρωση

Το σώμα μετά το σεξ έχει ανάγκη από λίγες στιγμές χαλάρωσης για να επανέλθει στην αρχική του φάση. Δεν είναι κάτι που δείχνει αδυναμία, καθώς είναι εντελώς ανθρώπινο και από άτομο σε άτομο διαφέρει. Για αυτό και είναι περιττό να χρωματίζεται από ενοχή. Μόνο όταν απολαμβάνουμε τις αναπνοές μας μετά το σεξ και πάρουμε χρόνο να παρατηρήσουμε το σώμα μας, θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε την φάση της χαλάρωσης για να ετοιμαστούμε για την συνέχεια – με ή χωρίς σεξ.

Επικοινωνία

Η συζήτηση αμέσως ή πιο μετά από το σεξ καταφέρνει να διατηρήσει το πλησιάσμα που χτίζεται σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Για αυτό και το να μοιραστείς το πόσο απόλαυσες και τι, τις σκέψεις σου και τις επιθυμίες σου για την επόμενη φορά, δίνει μία ελευθερία έκφρασης τόσο στον άλλον όσο και στο μαζί σας και αυτό είναι θεμελιώδες για να έχετε μία υγιή και απολαυστική σεξουαλική ζωή.

Δημοσιευμένο άρθρο στο InStyle.gr

Similar Posts