Μέσω της ατομικής ψυχοθεραπείας, θα εργαστούμε με ειδικές τεχνικές που προέρχονται από τη θεραπεία Gestalt και το Γνωσιακό-Συμπεριφορικό μοντέλο.

Στο πλαίσιο της θεραπείας Gestalt, εστιάζουμε στο να ζούμε πιο συνειδητοποιημένοι ως προς τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αντιδράσεις σας. Μαζί θα εξερευνήσουμε τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τον κόσμο και τους γύρω σας, αλλά και με τον εαυτό σας.

Από την άλλη, μέσω του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού μοντέλου, θα ερευνήσουμε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που επηρεάζουν τα συναισθηματικά και συμπεριφορικά σας πρότυπα. Θα δουλέψουμε σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά αυτές τις σκέψεις, προκειμένου να κάνετε αλλαγές που επιθυμείτε.

 

Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποτελεί έναν μικρόκοσμο, ένα εργαστήριο, όπου οι οικείες συμπεριφορές και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα θα παρουσιαστούν και παράλληλα, θα πειραματιστούμε με τις αναγκαίες μετακινήσεις βιωματικά, επικεντρώνοντας στο εδώ και τώρα. Σε αυτόν τον χώρο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς αλληλεπιδρούν σε διάφορες καταστάσεις και πώς μπορούν να αντιδράσουν διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια της ομαδικής ψυχοθεραπείας, θα εξετάσουμε πώς αυτά τα μοτίβα επηρεάζουν τις σχέσεις με τους άλλους συμμετέχοντες και πώς μπορούν να δημιουργηθούν νέες δυνατότητες για αλληλεπίδραση και συνεργασία. Επίσης, θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη εργαλείων και δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την ικανότητα των συμμετεχόντων να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής και τις σχέσεις τους.

 

Επίσης,  η θεραπεία ζεύγους είναι ένα πλαίσιο που δίνει και στους συντρόφους χώρο, χρόνο και εργαλεία ενίσχυσης και υποστήριξης για τις αλλαγές, τις δοκιμές και την εξέλιξη. Μία σχέση έχει συχνά δυσκολίες στην επικοινωνία, το σεξ, τους στόχους, τη γονεικότητα, τη συναισθηματική συνθήκη. Για όλα αυτά, δημιουργούμε τις συνθήκες στήριξης σε αυτόν τον ταξίδι της αλλαγής και της εξέλιξης, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε μια σχέση που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, και που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τη ζωή σας με αγάπη, σεβασμό και αμοιβαία κατανόηση.

Σε κάθε είδους δυσκολία, η συντροφιά, ο σεβασμός και η στήριξη είναι πολύτιμες ποιότητες. Όμως, από ντροπή, από άγνοια, από αμηχανία, μένουμε χωρίς αυτά, χωρίς χέρια να μας στηρίζουν και να μας χαιδεύουν. Και για αυτό η ψυχοθεραπεία είναι αυτή η φροντίδα που δωρίζοντάς την στον εαυτό μας, προχωράμε στη ζωή με ελπίδα και δύναμη.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για συνεδρίες από κοντά στην Αθήνα ή τον Βόλο, αλλά και για συνεδρίες online.

Περιμένω με χαρά να συναντηθούμε και να δουλέψουμε μαζί, για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά σας και μειώνουν την ποιότητά της.