Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Bio

Είμαι η Αγγελική και σας καλωσορίζω στο… γραφείο μου!

Πέρα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, ο χώρος του enpsycho.gr αποτελεί έναν τόπο εξερεύνησης των σκέψεων και των ιδεών μου σχετικά με την ψυχική υγεία.


Ας συστηθώ λοιπόν ως ειδικός. Εκτός από τις σπουδές μου στην ψυχολογία (πτυχίο Ψυχολογίας – University of Hertfordshire – και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας – University of Nottingham), η ενασχόλησή μου με τον κλάδο εξελίχθηκε σε πολυδιάστατα καθώς απέκτησα ειδίκευση σε τρία σημαντικά πεδία: την Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, το Sex Therapy για την αντιμετώπιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών, καθώς και την Θεραπεία Gestalt.

Το έργο μου επεκτείνεται και στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς έχω εργαστεί σε οργανισμούς ψυχολογικής υποστήριξης και έχω βρεθεί κοντά σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και άτομα που βιώνουν μετατραυματικό στρες, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχω ασχοληθεί εντατικά με τα χρόνια προβλήματα υγείας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στη σεξουαλική τους ζωή.

 

Η εκπαίδευση και η εργασία στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, αποτέλεσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στο επαγγελματικό μου μονοπάτι. Εκεί, πρόσφερα ατομική ψυχοθεραπεία και θεραπεία ζεύγους, εξειδικευμένη στο Sex Therapy, και παράλληλα συνεργαζόμουν στην Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου.

Διατηρώ το προσωπικό γραφείο μου στο κέντρο της Αθήνας, από το 2010. Εκεί προσφέρω ατομικές και ομαδικές θεραπείες, καθώς και θεραπεία ζεύγους. Παράλληλα, διοργανώνω τακτικά συναντήσεις ειδικής θεματολογίας τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης, προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο για ανοιχτές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Σαν μέλος της επιστημονικής κοινότητας, απασχολούμαι με τη διεξαγωγή ερευνητικών μελετών. Έχω επίσης υπάρξει Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας στο Ελληνικό Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας “Ε.Κ.ΚΛΙ.ΨΥ” – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Οι βασικοί τομείς των ερευνών μου: ερωτικές σχέσεις, ψυχοθεραπευτική διαδικασία, θεωρία του δεσμού, σκοτεινή τριάδα και διαταραχές προσωπικότητας.

Η παρουσία μου στα social media, είναι έντονη από το 2010, όπου μοιράζομαι καθημερινά άρθρα και σκέψεις για την ψυχική υγεία. Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες, έχουμε μία πιο άμεση επαφή και απολαμβάνω τον διάλογο που γίνεται γύρω από καθημερινά ζητήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Είναι σημαντικό για εμένα να υπάρχει επαρκής και επιστημονική ενημέρωση του κοινού γύρω από την ψυχοθεραπεία, το ταξίδι που κάνει την ζωή μας πιο πλούσια και ποιοτική. Μέσα από τα άρθρα μου, καταπιάνομαι με τη ψυχοθεραπευτική διάσταση ζητημάτων, όπως η διαχείριση του άγχους, οι διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα υγείας και τα παιδικά τραύματα.