Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αναγνώριση & Διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων

Τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι ποικίλα και έχουν διαφορετική προέλευση, αλλά και διαφορετική χροιά. Η θλίψη, το άγχος, η αγωνία, ο θυμός και η απογοήτευση, είναι στιγμές καθημερινές για όλους μας όμως ‘κανείς δεν θέλει να νιώθει έτσι’ και καταλήγουμε να προσπαθούμε να τα κρύψουμε, να τα αποφύγουμε, να δείχνουμε πως δεν αισθανόμαστε αρνητικά.
Συνηθίζουμε έτσι, να δεχόμαστε τα θετικά και να κρυβούμε τα αρνητικά σαν να αποτελούν τα πιο άσχημα κομμάτια μας, χωρίς να σκεφτόμαστε την χρησιμότητα τους, αλλά και τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουμε όταν δεν τα εκφράζουμε.

Τα ανέκφραστα συναισθήματα δεν πεθαίνουν. Θάβονται ζωντανά και είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν, με τρόπο δυσάρεστο.
Sigmund Freud

Στην ομάδα αυτή, θα συζητήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, αλλά και τον βοηθητικό ρόλο που μπορεί να παίζουν ανά περίπτωση στη ζωή μας! Ακόμα, θα βρούμε τους λόγους που μας κάνουν να προσπαθούμε να κρύβουμε αντί να εκφράζουμε ειλικρινά και αυθεντικά όλα όσα νιώθουμε, αλλά και τον τρόπο που τα συναισθήματά μας από εμπόδια και ‘σημάδια’ θα μετατραπούν στον δρόμο της προσωπικής μας εξέλιξης.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, 12.00-14.00

Εισηγητές:
Τζάνου Αγγελική – Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια (http://enpsycho.gr)
Μονιούδη Μικαέλα – Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια (
http://mikaelamonioudi.net/)

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στα: 6972586625 & 2107710004.
Κόστος: 15€
Περιορισμένες θέσεις