Όλοι σκέφτονται το νέο έτος  να είναι καλύτερο, διαφορετικό και με τα ελάχιστα δυνατά λάθη. Τι γίνεται όμως με τα ζευγάρια; Πως μπορούν να βάλουν και οι δύο μαζί στόχους για φέτος και να είναι και βοηθητικές αυτές οι αποφάσεις τους;

 

Παρακάτω θα βρεις τα 4 βασικά στοιχεία που, όταν τα αποκτήσει ή τα εξελίξει η σχέση σας, θα έχει μία ακόμη καλύτερη και παραγωγική χρονιά.

 

1. Είμαστε εραστές και χρειάζομαι το σεξ

Σχεδόν όλες οι σχέσεις, από ένα σημείο και μετά, αρχίζουν να χάνουν το πάθος της αρχής και ή να “βολεύονται” σε αυτό ή να ξεκινούν γκρίνια και καυγάδες για το ότι “δεν είμαστε όπως στην αρχή”. Είναι η φυσική εξέλιξη όμως, μαθαίνοντας ο ένας τον άλλον, να αλλάζει η ένταση του ενθουσιασμού και τη θέση του να παίρνει η οικειότητα και η ικανοποίηση – που αρχικά δεν είναι και δεδομένη. Παρόλα αυτά, η ανάγκη και η επιθυμία σου για σεξ είναι εκεί, και μπορείς να την επικοινωνήσεις με πολλούς λεκτικούς και μη τρόπους στον σύντροφό σου. Βρες χώρο και χρόνο για να χωρέσει το σεξ στο τωρινό σας πρόγραμμα – θα είναι και για τους δύο σας ενισχυτικό για την σωματική και ψυχική σας υγεία!

 

2. Οι καλές και οι κακές μας στιγμές μου έμαθαν…

Τρέχουμε πολλές φορές να προσπεράσουμε ή/και να ξεχάσουμε τα λιγότερο ευχάριστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην κοινή μας πορεία αυτή τη χρονιά, σαν να εθελοτυφλούμε. Πιεζόμαστε έτσι κρατώντας μούτρα, κακία, προσπαθώντας να προσποιηθούμε ότι δεν συνέβη ποτέ και άλλες τέτοιες τακτικές που τελικά μας οδηγούν ή σε μία διαρκή ένταση που περιμένει να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή ή σε υιοθέτηση μίας πιο απαθούς και αδιάφορης στάσης. Αλλά γιατί να μην δίνουμε και στα αρνητικά, αλλά και στα θετικά στιγμιότυπα τον ίδιο χώρο ώστε να μάθουμε από όλες τις καταστάσεις κάτι; Είναι οι εμπειρίες σας και μπορείς να μάθεις απ’ αυτές για τον εαυτό σου, για τον σύντροφό σου, για τη σχέση σας και ακόμη τρόπους επίλυσης αντίστοιχων μελλοντικών περιστάσεων.

 

3. Είμαστε φίλοι -εκτός από ζευγάρι

Αντί για την προσφώνηση “ο σύντροφός μου”, βρίσκω πολύ όμορφο όταν τα ζευγάρια χρησιμοποιούν το “ο φίλος μου” ή “ο άνθρωπός μου”. Μαζί με τη διάσταση της συντροφικότητα που έχει μία ερωτική σχέση, είναι βοηθητικό να μην ξεχνάς πως είναι ο σύντροφός σου ένα άτομο που νοιάζεται για σένα και σ’ αγαπάει για όλα αυτά που κάνεις και που είσαι και θα σε αποδεχθεί στα καλά, αλλά και τα άσχημά σου – ακριβώς όπως κάνουν και οι καλοί σου φίλοι. Πέρα από όλα τα άλλα, μετά από μία δύσκολη μέρα, που το μόνο που έχεις ανάγκη είναι η κατανόηση και η φροντίδα κάποιου που πραγματικά ενδιαφέρεται, είστε εκεί ο ένας για τον άλλον.

 

4. Δεν θα συμφωνούμε συνεχώς, όμως θα έχω διάθεση να σε ακούσω

Διαφωνίες, καυγάδες, εντάσεις και φωνές υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις και είναι απόλυτα λογικό να μην μπορούμε να είμαστε σύμφωνοι και ικανοποιημένοι διαρκώς από τους άλλους. Όμως, μία τέτοια έκρηξη δεν είναι ανάγκη κάθε φορά να διαλύει τη σχέση σας, αλλά ούτε και εσένα. Σε κάθε τέτοια περίσταση, προσπάθησε να ακούσεις αυτό που λέει ο σύντροφός σου, χωρίς να μένεις μόνο στον τόνο και το ύφος του, αλλά εστιάζοντας στο μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Αν απαντήσεις με ένταση ή αν απλά σηκωθείς να φύγεις, σίγουρα δεν θα βοηθήσεις κανέναν σας. Δοκίμασε να κρατήσεις ήρεμη και λογική στάση απέναντί του και μην το βρεις ως ευκαιρία για να ανακαλέσεις παρελθοντικές παρόμοιες περιπτώσεις ή υπολείμματα από άλλες σας διαφωνίες. Επίσης, το που και το πότε θα μαλώσετε είναι ένα θέμα που απαιτεί λεπτό χειρισμό και χρειάζεται να είναι ένας από τους δυο σας αρκετά ψύχραιμος για να το οριοθετήσει.

 

Έχε όμως διαρκώς στο μυαλό σου πως αν δεν ασχοληθείς αρχικά με εσένα και την προσωπική σου εξέλιξη, δεν θα μπορέσεις να πετύχεις όλα όσα επιθυμείς σε επίπεδο σχέσης. Καθένας μόνος του και οι δύο μαζί για τη σχέση σας, μπορείτε να καταφέρετε κάθε χρόνο να μεγαλώνετε ευτυχισμένα και πετυχημένα.

 

Καλή χρονιά!

Δημοσιευμένο άρθρο στο JoyTv.gr

Similar Posts