Στη δουλειά μου, βοηθάω ώστε οι πελάτες μου να μπορούν να κάνουν καλύτερο και πιο απολαυστικό σεξ. Με επισκέπτονται άτομα, με ή χωρίς το ταίρι τους, με πολλές και διάφορες εμπειρίες, ερωτήσεις, καταστάσεις και ανησυχίες, που στο τέλος δεν είναι και τόσο διαφορετικές. Ένα πρόβλημα μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης μέχρι και ένα πρόβλημα στύσης κατά τη διάρκεια του σεξ, συνήθως όλα ξεκινούν ή διαιωνίζονται από μία προβληματική ή και μηδενική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτός είναι και ο λόγος που το προβληματικό σεξ αργεί να γίνει θέμα συζήτησης για εκείνους, αποφεύγουν να ζητήσουν σύντομα βοήθα από τον θεραπευτή ή ορισμένες φορές, επιλέγουν να χωρίσουν ώστε να αποφύγουν την άβολη επικοινωνία μεταξύ τους και τους καυγάδες.

Παρακάτω, σου γράφω βασικά tips που θα βοηθήσουν εσένα και τον σύντροφό σου να αποφύγετε ή να αναγνωρίσετε ή να διαχειριστείτε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να έχετε στο σεξ.

1. Μάθε πρώτα το δικό σου σώμα

Σκεπτόμενη το σεξ, θα φέρεις στο μυαλό σου μία ερωτική σκηνή με εσένα και τον σύντροφό σου. Το σώμα του συντρόφου σου θα το μάθεις σιγά σιγά, καθώς θα περνάς περισσότερο χρόνο μαζί του και θα αποκτάς μεγαλύτερη άνεση. Το δικό σου, όμως, σώμα, το ξέρεις ήδη; Είναι πολύ συχνό, να “απαιτούμε” από εμάς να μάθουμε και να περιποιηθούμε τον σύντροφό μας και αντίστοιχα να το κάνει και εκείνος. Αν, όμως, χρειαστεί κάποιες βοηθητικές οδηγίες, θα είσαι σε θέση να του τις δώσεις μόνο εφόσον εσύ πρώτα έχεις ασχοληθεί και έχεις μάθει τι σου αρέσει και τι όχι, που πονάς και που γαργαλιέσαι, πότε θέλεις να σε χαϊδεύει και πότε θέλεις να σε αφήνει να ηρεμήσεις. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι πληροφορίες που μπορεί να σου δώσει το σώμα σου αν ασχοληθείς μαζί του, αν το παρατηρήσεις στον καθρέφτη και αν αυνανίζεσαι.

2. Κάνε το πρώτο βήμα και αποδέξου το “όχι”

Διεκδίκησε το σεξ όταν το θες και μάθε πως θα μπορείς να διαχειριστείς το ενδεχόμενο της απόρριψης από τον σύντροφό σου. Είναι σύνηθες, στον φόβο του “όχι”, ένας από τους συντρόφους (κυρίως οι γυναίκες), να αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλία για να έρθουν σε επαφή. Μοιραία, ο άντρας είναι “υποχρεωμένος” να καθορίζει το πότε θα γίνεται σεξ και αυτό πολλές φορές οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Αν, όμως, με ειλικρίνεια και χωρίς απαιτητικότητα, προτείνεις σεξ όταν έχεις τη διάθεση, θα είσαι και εσύ πιο επικοινωνιακή και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις αυτό που θες. Τι θα γίνει, όμως, αν δεν έχετε την ίδια όρεξη; Είναι εντάξει να απογοητευτείς όταν θα σου πει όχι. Αλλά, αμέσως μετά θα μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν θέλει και να κρατήσεις την πληροφορία για την επόμενη φορά ώστε να μπορείτε να μάθετε να συγχρονίζεστε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορείτε να λειτουργήσετε και από τις αντίθετες πλευρές και να μην νιώθεις τύψεις όταν θέλει να κάνετε σεξ αλλά εσύ όχι.

3. Η φαντασία και το χιούμορ είναι απαραίτητα

Πολλοί παίρνουν το σεξ πολύ στα σοβαρά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μαγκωμένοι, να αναζητούν ένα πρόγραμμα και ένα πλάνο στο μυαλό τους και τελικά να χάνουν κάθε στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης. Εάν, όμως, φανταστούμε το σεξ ως ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο άτομα που ποθούν ο ένας τον άλλον και θέλουν να βρουν πολλούς και διάφορους τρόπους να το δείξουν αυτό, όλο το σκηνικό με ευκολία αλλάζει και αμέσως η φαντασία και το χιούμορ γίνονται απαραίτητα συστατικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεξ, θα ακουστούν περίεργοι ήχοι, θα υπάρχουν άβολες στιγμές και διάφορα στιγμιότυπα που το χιούμορ θα κάνει και τους δύο να νιώσουν πιο άνετα και να προχωρήσουν παρακάτω, παρά να γεμίσουν με άγχος και ντροπή που θα τους χαλάσει τη διάθεση.

4. Επικοινωνήστε – λεκτικά και μη

Τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και πριν ή μετά, η επικοινωνία μεταξύ σας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Για να λέτε τι σας αρέσει και τι όχι, για να σας ενημερώνει τι θέλει να συνεχίσετε και τι θέλει να μην κάνετε ποτέ ξανά. Στο σεξ, καλείστε να επικοινωνήσετε σωματικά, συνεπώς αν τα πάτε καλά στην προφορική επικοινωνία, μπορεί να τα πάτε εξίσου καλά και στη σεξουαλική. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς κάθε μέρος του σώματός σου, αλλά και να έρχεσαι σε επαφή με όλο το σώματα του συντρόφου σου. Πολλές φορές, εστιάζουμε στις κύριες ερωτογενής περιοχές και τα αγγίγματα σιγά σιγά χάνουν την έντασή τους, ενώ αν επισκέπτεστε και περιοχές που δεν έχουν τόσο μεγάλη προσοχή, μπορεί να βρείτε ένα νέο “παιχνίδι”. Η ντροπή και το άγχος ίσως να είναι εμπόδιο και να σας κρατούν στη σιωπή και στις “σίγουρες” κινήσεις, όμως αυτό μπορεί και να οδηγήσει σε ένα λιγότερο πετυχημένο σεξ. Αξίζει άραγε;

5. Στόχος είναι η ευχαρίστηση, όχι ο οργασμός

Είναι σίγουρα από τις προτάσεις που λέω συχνότερα κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου. Στο μυαλό των περισσοτέρων, ο οργασμός έχει αποτυπωθεί ως και ο τερματικός σταθμός που θα αποδείξει πως έχουν κάνει σεξ, και μάλιστα πετυχημένο. Καθώς, λοιπόν, αυτή η σκέψη-στόχος υπάρχει, εμφανίζεται και το άγχος και ο φόβος, και αν δεν επιτευχθεί, έρχεται η στεναχώρια, η απογοήτευση, ο θυμός και κάποιες φορές η απομάκρυνση. Ενώ, αν σκεφτείς ότι το σεξ γίνεται για την ευχαρίστηση των δύο και για να περάσετε απολαυστικά μαζί, θα αλλάξει όλη η πορεία του σεξ, από την προσέγγιση μέχρι και την ολοκλήρωση. Τότε που ο οργασμός δεν θα είναι στόχος, θα γίνει μία σωματική και συναισθηματική κορύφωση για την απόλαυση που έχετε μοιραστεί όσο κάνετε σεξ.

Δημοσιευμένο άρθρο στο Joytv.gr

Similar Posts