Τα 4 βήματα προς τον έρωτα

Όσο κι αν το να είσαι single δεν σημαίνει μιζέρια και η σχέση δεν σημαίνει ευτυχία, η συντροφικότητα είναι για αρκετούς στόχος και επιθυμία. Το μοίρασμα και η εγγύτητα, η φροντίδα, το παθος και η τρυφερότητα, είναι ποιότητες που χρειαζόμαστε στην ζωή μας – σε συγκεκριμένες περιόδους ή σαν γενικότερη ανάγκη. Η δυσκολία στο να βρεις σύντροφο ταιριαστό φαίνεται να είναι διάχυτη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και μάταιη η αναζήτηση. Προς ενίσχυση αυτού, και εφόσον δεν υπάρχει μαγική συνταγή, παρακάτω θα βρεις τα 4 βήματα που με βάση επιστημονικές αποδείξεις, θα κάνουν την αναζήτηση ρεαλιστική και ταυτόχρονα πιο αποδοτική.

Βήμα 1ο

Ερωτική δέσμευση ή περιστασιακή απόλαυση;

Είναι λάθος η σκέψη ‘θα βρω κάποιον για σεξ αλλά θα καταλήξει σε μια μόνιμη σχέση με βάσεις’ και αυτό για δύο λόγους. Αρχικά, αναζητούμε άλλα στοιχεία από κάποιον που θέλουμε μόνο σεξ και άλλα από εκείνον που θελουμε για σύντροφο. Και επιπλέον, στο σεξ συχνά επιλέγουμε άτομα διαφορετικά ή και αντίθετα από μας, γεγονός που δεν δείχνει γερές βάσεις αναφορικά με την επικοινωνία αλλά και την οικειότητα – σημαντικές ποιότητες για μια σχέση.

Βήμα 2ο

Προσδοκίες ή/και απαιτήσεις;

Αν αντί να περιμένεις και να αναζητάς με υπομονή την κατάλληλη σχέση, βρίσκεις και μένεις σε σχέσεις που δεν σε καλύπτουν ερωτικά/κοινωνικά/συναισθηματικά, μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνη. Έτσι δεν έχεις ούτε προσδοκίες αλλά ούτε και απαιτήσεις. Απλώς εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να μην ζητά, να μην διεκδικεί, να βολεύεται και να βιώνει μόνιμα το αίσθημα του ανικανοποίητου.

Βήμα 3ο

Ποια η αξία μου σαν σύντροφος;

Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα σου, υπάρχει μια μεταβλητή που υπολογίζει την προσφορά σου σε μια σχέση, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία στην επαφή με τους ερωτικούς σου συντρόφους αλλά και την εικόνα που βγάζεις σε αυτούς. Ρίχνοντας μια καλύτερη και ειλικρινή ματιά στον εαυτό σου και αναγνωρίζοντας τα παραπάνω, θα μπορείς να βρεις την πραγματική ομάδα ταιριαστών συντρόφων, χωρίς να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια σε ακατάλληλους.

Βήμα 4ο

Είμαι διαθέσιμη;

Χρόνος, χώρος, ενέργεια και συναισθήματα είναι απαραίτητες επενδύσεις που θα κληθείς να κάνεις σε μια σχέση. Ενδεχομένως – σχεδόν σίγουρα – να χρειαστούν αλλαγές στο πρόγραμμα και την αίσθηση μοιράσματος που έχεις. Αλλά οι απαραίτητοι όροι για να δημιουργήσεις μια ουσιαστική και σταθερη ερωτική σχέση είναι: να δώσεις χώρο και χρόνο, να χαμηλώνεις τις άμυνες και τα τείχη προστασίας και να γίνουν λιγότερο άκαμπτες οι συνήθειες σου.

Απαραίτητα σε όλα τα βήματα είναι η καλή διάθεση, το χιούμορ, η προθυμία, οι φίλοι και οι κοινωνικές σου δραστηριότητες. Ο δρόμος μπορεί να διαρκεί καιρό αλλά αν έχεις όλα τα παραπάνω θα σου δώσει εμπειρίες και μαθήματα για να φτάσεις όλο και πιο άμεσα στον στόχο σου: την πετυχημένη και υγιή ερωτική σχέση.

Similar Posts